070 361 41 91 info@multidental.nl

Voordeel klikgebit

Een klikgebit, ook wel bekend als een overkappingsprothese, is een type tandprothese dat vastzit op tandimplantaten die in de kaak zijn geplaatst. Het wordt gebruikt om ontbrekende tanden te vervangen en biedt meer stabiliteit en comfort dan een traditioneel kunstgebit.

Een klikgebit biedt verschillende voordelen ten opzichte van een traditioneel kunstgebit. Het is stabieler en beweegt niet in de mond, wat zorgt voor meer comfort tijdens het eten, praten en lachen. Het voorkomt ook botverlies in de kaak en kan de gezondheid verbeteren.

De behandeling

Stap 1: Kennismakingsgesprek

Bij het kennismakingsgesprek kijkt de tandarts-implantoloog of u in aanmerking komt voor een kosteloos klikgebit. Is dat zo, dan dient hij de aanvraag bij uw zorgverzekeraar in. U krijgt binnen drie weken bericht of de aanvraag is goedgekeurd. Wanneer u bij Azivo of Menzis bent verzekerd, kan Multi Dental zelf die beslissing nemen en is er voor u dus geen wachttijd

Stap 2: De eerste afspraak

Is de aanvraag goedgekeurd? Dan zal de tandarts-implantoloog u tijdens het eerste consult vertellen hoe de behandeling gaat plaatsvinden. Ook krijgt u alvast een recept mee voor de apotheek voor medicijnen tegen napijn.

Stap 3: Het inbrengen van de implantaten

Bij de tweede afspraak brengt de tandarts-implantoloog de implantaten aan. Deze titaniumschroefjes worden in uw kaakbot vastgezet, onder lokale verdoving. Dit duurt ongeveer drie kwartier. In zeven weken groeit uw kaakbot vast aan de implantaten. U loopt niet zonder gebit. Vanaf nu tot aan de nieuwe prothese kunt u uw oude gebit dragen, aangepast met softliner.

Stap 4: Het aanpassen van uw huidige kunstgebit

Stap 4 volgt ongeveer een week na stap 3. De tandarts-implantoloog verwijdert de hechtingen.

Stap 5: Het maken van uw nieuwe klikgebit

Nu gaat het dan echt gebeuren! De tandprotheticus uit het eigen laboratorium van Multi Dental gaat uw nieuwe klikgebit maken. Het laboratorium is in hetzelfde gebouw gevestigd, dus u hoeft niet op en neer te reizen zoals bij andere tandartspraktijken. U komt een aantal malen langs om afdrukken te laten maken van uw boven- en onderkaak of voor 3D scannen. Ook kijkt de tandarts-implantoloog naar de stand tussen de kaken. Bovendien bepaalt u zelf in nauw overleg met tandarts en tandprotheticus welke vorm en kleur uw tanden krijgen. Het is tenslotte úw nieuwe gebit.

Stap 6: De nazorg

Of u nu uw eigen tanden nog hebt of een prachtig nieuw klikgebit, mondhygiëne is van het allergrootste belang. Sterker nog: Multi Dental biedt vijf jaar garantie op uw nieuwe klikgebit, maar wel met de voorwaarde dat u elk halfjaar de mondhygiëniste bezoekt. U maakt met haar kennis op de eerste controle na het plaatsen van uw nieuwe klikgebit. Dat gebeurt drie tot zes maanden na het plaatsen. De tandarts of mondhygiëniste controleert dan uw klikgebit en ook of u de instructies goed opvolgt. Afhankelijk daarvan worden vervolgafspraken gemaakt. Tijdens die afspraken bezoekt u ook de tandarts voor een periodieke controle. De tandarts controleert zowel uw tandvlees, tong, speeksel en slijmvliezen als de conditie van uw implantaten.

Garantie en onderhoud

Het onderhoud van een klikgebit is vergelijkbaar met dat van een traditioneel kunstgebit. Het is belangrijk om het regelmatig schoon te maken en te laten controleren door een tandarts of prothetist om ervoor te zorgen dat het goed blijft functioneren
Multi Dental biedt vijf jaar garantie op uw nieuwe klikgebit, maar wel met de voorwaarde dat u elk halfjaar onze mondhygiëniste bezoekt.