070 361 41 91 info@multidental.nl

KUNSTGEBIT

Gebitsprotheses

Met meer dan 30 jaar ervaring als tandprotheticus is onze specialist bedreven in het vervaardigen van gezicht protheses waaronder gebitsprotheses. Dankzij zijn jarenlange ervaring met het handmatig maken van protheses gecombineerd met de nieuwste technologieën, waaronder 3D-scanning en 3D-printen, kan hij elke prothese tot in het kleinste detail reconstrueren of zelfs verbeteren naar wens van de patiënt. Bovendien wordt elke prothese met de hand afgewerkt waardoor deze bijna niet van echt te onderscheiden is.  Wij hebben bij ons  tandtechnisch laboratorium op locatie ook 4 tandartsen en 2 mondhygiënisten in onze praktijk. Hierdoor kunnen wij altijd snel helpen en de beste kwaliteit bieden.

Wat is een kunstgebit?

Kunstgebitten worden meestal gebruikt door mensen die al hun tanden hebben verloren of die nog maar een paar tanden over hebben die niet meer kunnen worden hersteld.

Hoewel het misschien even wennen is om een kunstgebit te dragen, zijn er tegenwoordig tal van mogelijkheden om ervoor te zorgen dat je kunstgebit comfortabel en natuurlijk aanvoelt. Zo kunnen er bijvoorbeeld kunststof materialen worden gebruikt die minder zwaar zijn en beter passen bij de vorm van je mond. Multi Dental adviseren je graag vrijblijvend.

Wanneer een kunstgebit

Een kunstgebit is een tandprothese die wordt gebruikt om ontbrekende tanden of kiezen te vervangen. Het kunstgebit bestaat uit kunstmatige tanden en tandvlees, die zijn vervaardigd uit verschillende soorten materialen zoals acryl, porselein of composiet.  

Een kunstgebit is niet alleen een cosmetisch hulpmiddel, maar is ook essentiëel in de gezondheid en het welzijn van een persoon. Of je nu tanden hebt verloren door tandbederf, tandvleesaandoeningen, een ongeval of ouderdom, een kunstgebit kan ervoor zorgen dat je weer vol vertrouwen kunt lachen, eten en spreken.

Voordelen kunstgebit

Een van de grootste voordelen van een kunstgebit is dat het de functionaliteit van je mond herstelt. Als je tanden mist, kan het moeilijker zijn om te kauwen en te spreken, wat kan leiden tot spijsverteringsproblemen en een verminderd vermogen om te communiceren. Een kunstgebit kan dit probleem oplossen en je in staat stellen om weer normaal te eten en te spreken.

Daarnaast kan een kunstgebit ook helpen bij het behoud van de structuur van je mond en gezicht. Wanneer tanden ontbreken, kan dit leiden tot een verlies van botmassa in de kaak, waardoor het gezicht kan inzakken en er ouder uit kan zien dan je eigenlijk bent. Een kunstgebit kan dit voorkomen en ervoor zorgen dat je er weer jeugdiger uitziet.

Gedeeltelijk of volledig kunstgebit

Bij het kiezen van een kunstgebit zijn er verschillende opties beschikbaar. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een partiële prothese als je slechts enkele tanden mist, of een volledige prothese als je alle tanden mist. Daarnaast kun je ook kiezen voor een vastgezette prothese die met implantaten in de kaak wordt bevestigd, wat een extra stabiele oplossing biedt. Kies je voor een vastzittende oplossing dan spreken we van een klikgebit.  Onze tandprotheticus geeft u persoonlijk advies bij het kiezen van de beste oplossing.

Onderhoud kunstgebit

Een ander voordeel van een kunstgebit is dat het gemakkelijk te onderhouden is. Het enige wat je hoeft te doen is je kunstgebit goed schoon te houden en regelmatig te laten controleren door een tandarts of tandprotheticus. Door je kunstgebit goed te onderhouden, kun je ervoor zorgen dat het lang meegaat en je er jarenlang plezier van hebt.