070 361 41 91 info@multidental.nl

VERGOEDINGEN

Vergoedingen kunstgebit

Uw kunstgebit, uw zorgverzekering en Multi Dental – alle vragen over de kosten en vergoedingen van uw klikgebit

Vergoedingen kunstgebit

In Nederland wordt de vergoeding voor een kunstgebit geregeld vanuit de basisverzekering. De hoogte van de vergoeding hangt af van de leeftijd en het soort kunstgebit dat nodig is.

Voor mensen jonger dan 18 jaar wordt een kunstgebit volledig vergoed. Bij volwassenen wordt een gedeelte vergoed vanuit de basisverzekering. Het eigen risico is hierbij wel van toepassing.

Er zijn twee soorten kunstgebitten: een volledig kunstgebit en een gedeeltelijk kunstgebit. Een volledig kunstgebit wordt vergoed voor 75% vanuit de basisverzekering. Voor een gedeeltelijk kunstgebit geldt geen vergoeding vanuit de basis verzekering.  Wilt u weten dat de kosten zijn? Neem dan vrijblijvend contact met ons op om een afspraak te maken voor een offerte.  

Voor een nieuw te vervaardigen kunstgebit op nieuwe implantaten is de maximale bijdragen 230 euro. 

Aanvullende verzekeringen bieden soms extra vergoedingen voor een kunstgebit. Het is daarom verstandig om de polisvoorwaarden goed te controleren en eventueel te vergelijken voordat er een keuze wordt gemaakt voor een aanvullende verzekering.

Het is belangrijk om te weten dat de vergoeding voor een kunstgebit kan variëren per verzekeraar en per polis. Het is daarom altijd verstandig om vooraf goed te informeren over de vergoedingen en eventuele voorwaarden.